Τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού σταθμού ισχύος 105 MW με 25 ανεμογεννήτριες στους Δήμους Πύλης και Αργιθέας ενέκρινε ο Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα (εδώ αναλυτικά η αποφαση) όπως καταγράφει ο Νέος Αγών, πρόκειται για αιολικούς σταθμούς στις θέσεις «Κορυφή Καρατζιούνη» του Δήμου Πύλης ισχύος 29,4 MW που αποτελείται από 7 ανεμογεννήτριες, «Κορυφή Καυκιάς» στους Δήμους Πύλης και Αριγθέας ισχύος 29,4 MW που αποτελείται από 7 ανεμογεννήτριες, «Ψηλά Δένδρα» ισχύος 21 MW στο Δήμο Πύλης που αποτελείται από 5 ανεμογεννήτριες και «Μαυροβούνι» ισχύος 25,2 MW στους Δήμους Πύλης και Αργιθέας που αποτελείται από 6 ανεμογεννήτριες.
Σύμφωνα με την απόφαση, το σύνολο των ανεμογεννητριών θα έχουν ύψος πυλώνα 91,5 m, διάμετρο πτερωτής 117 m και συνολικό ύψος: 58,5 + 91,5= 150 m.

Για την εγκατάσταση της κάθε Α/Γ απαιτείται η διαμόρφωση πλατείας ανέγερσης με σκοπό την εναπόθεση των τμημάτων της Α/Γ τόσο για τη συναρμολόγησή τους όσο και την εγκατάσταση των ανυψωτικών μηχανημάτων (γερανοί) και την ασφαλή λειτουργία τους κατά τους χειρισμούς ανύψωσης των τμημάτων της κάθε Α/Γ.
Στα συνοδά έργα πρόσβασης περιλαμβάνονται η διαμόρφωση τμημάτων της υφιστάμενης οδοποιίας πρόσβασης στον ΑΣΠΗΕ και η διάνοιξη νέας οδοποιίας πρόσβασης για την προσέγγιση στις θέσεις εγκατάστασης κάθε Α/Γ.