Ο ανθρώπινος εγκεφάλος είτε το πιστεύουμε είτε όχι έχει κάποια όρια. Η ανθρώπινη σκέψη σταματάει όταν προσπαθεί να εξηγήσει τι είναι ο Θεός. Στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση και πολύ πιθανό να μην την μάθει. Αναμφισβήτητα υπάρχουν ιστορικά γεγονότα τα οποία δεν μπορούμε να αψηφήσουμε παρόλα αυτά δεν ξεχνάμε ποτέ τον τρίτο νόμο του Βρετανού επιστήμονα Άρθουρ Κλαρκ “Οποιαδήποτε αρκετά προηγμένη τεχνολογία για την εποχή της δεν διακρίνεται από την μαγεία”.
Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα που είμαστε σε μία δυσοίωνη θέση να μην θέτουμε πλέον τόσο θεμελιώδη ερωτήματα και να περιοριζόμαστε σε μία και μόνο απλή ερώτηση. Τι είναι το κράτος; Αν και ο άνθρωπος επινόησε την έννοια του κράτους είναι ανήμπορος να την υποστηρίξει σε μία κοινωνία του «ή θα τους φας ή θα σε φάνε». Σε μία χώρα που το ρουσφέτι πάει «σύννεφο», μία χώρα του «θα τα βρούμε μετά», μία χώρα βουτηγμένη στην παραοικονομία που η απόδειξη θεωρείται η ύστατη προσβολή. Σε αυτήν την χώρα λοιπόν καλείται ο επιστήμονας να ανακαλύψει, ο έμπορος να πουλήσει, ο ικανός να διαπρέψει και όλοι αυτοί να αποδίδουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να εξελιχθεί η ανθρωπότητα και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, τα παιδιά μας.
Και μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία καλείται καθημερινά ο καθένας να μεγαλώσει ανθρώπους με αξίες, να καλλιεργήσει συμπεριφορές να δημιουργήσει μία στοιχειώδη ενσυναίσθηση στα παιδιά του όταν το πορτοφόλι είναι μονίμως άδειο και ξέρει καλά ότι για να το γεμίσει πρέπει να παρατυπήσει.
Και τι κάνει το κράτος;
Αθωώνει εγκληματίες , φορολογεί τους πολίτες, ιδιωτικοποιεί «γη και ύδωρ» και αναγκάζει σιγά σιγά μικρούς και μεγάλους πλέον να μεταναστεύσουν. Το ένα καλύτερο αύριο έχει γίνει ένα καλύτερο σήμερα όταν τα είδη πρώτης ανάγκης κοστίζουν χρυσάφι και οι μισθοί μετά βίας αγγίζουν τετραψήφιο αριθμό. Στήριξη στους μεγάλους και υποταγή των υπολοίπων, το 98% ζει για να ταΐζει το 2%, αυτό είναι πλέον το κράτος και αν αυτό είναι δημοκρατία τότε οι προγονοί μας κάτι κάναν λάθος.
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2025 | 10:11
Δύο Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 01.04.2025 | 10:04
Χρίστος Κούγιας: «Μπαμπά μου λείπεις» - Η αφιέρωση στον πατέρα του μέσα από νέα ανάρτηση - ΕΛΛΑΔΑ | 01.04.2025 | 10:01
Νέα επιστολή από τον Χρήστο Σπίρτζη – Ζητά συγκρότηση ειδικής προανακριτικής για τα Τέμπη - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2025 | 09:58
Τροχαίο στη Λάρισα: 63χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.04.2025 | 09:57
Πρωταπριλιά: Από πού προέρχεται το έθιμο -Η ιστορία, οι θεωρίες και η «μαγεία» της φάρσας - ΕΛΛΑΔΑ | 01.04.2025 | 09:51
Κακοκαιρία: Εικόνες χάους σε Πάρο, Μύκονο, Σύρο και Χίο – Τεράστιες καταστροφές στους δρόμους - ΒΟΛΟΣ | 01.04.2025 | 09:46
Βόλος: Συνελήφθη 60χρονος για παρενόχληση ανήλικων αθλητριών - ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2025 | 21:10
Τέμπη: Νέοι διάλογοι πριν και μετά την τραγωδία - Ηχητικά ντοκουμέντα που «ανάβουν φωτιές»
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2025 | 12:54
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο-καταιγίδες από αργά το βράδυ στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2025 | 13:06
Συγκλονίζει η μαρτυρία επιζώντα των Τεμπών: «Η ζωή μου έχει σταματήσει – Ακούγαμε κραυγές για βοήθεια» - ΒΟΛΟΣ | 31.03.2025 | 09:41
Βόλος: Φίδι «έκοβε» βόλτες σε πεζοδρόμιο της πόλης - Αναστάτωση για τους κατοίκους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2025 | 11:53
Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Καρδίτσα (φωτο - βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2025 | 20:22
Συγκλονίζει Θεσσαλός για την 10χρονη κόρη του που πέθανε από επιπλοκές γρίπης - ΕΛΛΑΔΑ | 31.03.2025 | 20:15
Πνίγονται οι Κυκλάδες: Η Πάρος στο «μάτι του κυκλώνα» – Ήχησε το 112 και στη Μύκονο – Χαλάζι στη Σύρο - ΕΛΛΑΔΑ | 31.03.2025 | 17:58
Η κακοκαιρία σαρώνει τις Κυκλάδες: Εκδόθηκε 112 για απαγόρευση μετακίνησης στην Πάρο -Εικόνες και βίντεο σοκ - ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2025 | 11:33
Πλημμύρισε κεντρικό σημείο της Λάρισας από διαρροή- εργασίες αποκατάστασης από ΔΕΥΑΛ