ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βορίδης: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τον Τριαντόπουλο -Πολιτική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση»
Στο μεταίχμιο μεταξύ της συζήτησης, την Τρίτη, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, και της σημερινής

Στο μεταίχμιο μεταξύ της συζήτησης, την Τρίτη, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, και της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα Τέμπη - κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας ο Μάκης Βορίδης μίλησε για το θέμα στην ΕΡΤ1.
Εν πρώτοις o υπουργός Επικρατείας εξήγησε το «ναι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην προανακριτική κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου: «Με το υλικό που έχουμε αυτή τη στιγμή στη δικογραφία, ενδείξεις ενοχής δεν υπάρχουν, αλλά ότι πρέπει να εξετάσουμε αυτήν την υπόθεση στο πλαίσιο μιας προανακριτικής πρέπει να το κάνουμε».
Παρατήρησε πάντως, ότι «στη χθεσινή 13ωρη διαδικασία, 90% ήταν πολιτικά και 10% για την ποινική υπόθεση», εξ ου και το συμπέρασμά του, «η αντιπολίτευση εξετέθη», γιατί, αντί να κάνει μια συζήτηση για την ποινική υπόθεση, «χθες είχαμε μια πολιτική συζήτηση για τα Τέμπη συνολικά». Αλλά αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «σημαίνει πολιτική εκμετάλλευση».
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «δικαιοσύνη σημαίνει να τιμωρηθεί ο ένοχος, αλλά και να μην τιμωρηθεί ο αθώος». Ειδικώς για τους πολιτικούς, παρατήρησε ότι σε καμία χώρα στον κόσμο οι πολιτικοί δεν δικάζονται από τα αστικά δικαστήρια. Επειδή δε, υπάρχει διαχρονικά μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, «υπάρχει ο κίνδυνος να παραπέμπονται αθώοι», ταυτόχρονα με τον κίνδυνο ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προειδοποίησε.
Επιστρέφοντας στην υπόθεση των Τεμπών, ο Μ. Βορίδης σημείωσε ότι τα άλλα άτομα που συμμετείχαν στη σύσκεψη, πλην του Χρ. Τριαντόπουλου, «παραπέμπονται για την παράβαση των καθηκόντων τους, που περιγράφονται με ακρίβεια». Ενώ «η μόνη εμπλοκή του κυρίου Τριαντόπουλου είναι ότι φέρεται να συμμετείχε σε μια άτυπη σύσκεψη κατά την εισαγγελέα. Δεν το αρνείται ο κ. Τριαντόπουλος ότι ήταν εκεί στις 3/3», αλλά αυτό που λέει είναι ότι «δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα με το επίδικο αντικείμενο», διευκρίνισε.
Ερωτηθείς στη συνέχεια πώς θα προσέγγιζε η πλειοψηφία τυχόν νέο αίτημα για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, απάντησε ότι κάθε πρόταση εξαρτάται από το περιεχόμενό της.
Ενώ στο ερώτημα για το αν διαπιστώνεται αιτιώδης σχέση μεταξύ μη εκτέλεσης της σύμβασης 717 και της σύγκρουσης των τρένων, τόνισε ότι αυτό δεν εξετάζεται στο πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας των Μεταφορών (ΕΔΟΣΑΑΜ) και «τα υπόλοιπα είναι γνώμες». Ακόμη δε και η γνώμη του προέδρου του Οργανισμού, Χρήστου Παπαδημητρίου είναι «η γνώμη κάποιου». Σε κάθε περίπτωση, στην προηγούμενη Επιτροπή της Βουλής για το θέμα, απορρίφθηκε η αιτιώδης σχέση, υπενθύμισε τέλος.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.03.2025 | 14:24
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η ΕΕ να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2025 | 14:19
Εκδήλωση για το Θεσσαλικό πρόβατο την Παρασκευή 7-3 στην έκθεση AgroThessaly στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.03.2025 | 14:15
Πρώτη συνεδρίαση του ΟΔΥΘ για το νερό στη Θεσσαλία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.03.2025 | 14:07
Η ελλειψη ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών στη Θεσσαλία ενδεικτική της απαξίωσης του πρωτογενούς τομέα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.03.2025 | 13:42
Καλαμπόκι: Πονοκεφαλιάζουν τους αγρότες νερό και τιμές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.03.2025 | 13:35
Πλοκάμια εγκληματικής οργάνωσης και στη Θεσσαλία- γίνονται συλλήψεις - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2025 | 13:10
«Το Θεσσαλικό Θέατρο φέρνει την άνοιξη» – Με τη «Φθορά» ξεκινάει τις παραστάσεις η Εναλλακτική Σκηνή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2025 | 12:57
Η ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας «αποχαιρετά» τον Φώτη Καρατάσιο
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2025 | 08:49
Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στον Αγοραστό για το μπάζωμα των 647.862 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2025 | 22:36
Ιδρύεται ένας αγροτικός σύλλογος για όλο το Δήμο Κιλελέρ-ιδρυτική συνάντηση απόψε στη Χάλκη (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.03.2025 | 13:43
Στο σκαμνί 100 ύποπτοι για αγροτικές απάτες-μαμούθ -Έκαναν ψευδείς δηλώσεις, στα 2,9 εκατ. ευρώ η ζημιά - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2025 | 22:49
Νέα μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Λάρισα και συγκίνηση από την αδελφή της Κλαούντια Λάτα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2025 | 19:09
Δημοπρασία για το αναψυκτήριο στην πλατεία ΑΤΑ – Η τιμή εκκίνησης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.03.2025 | 09:03
Καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων για δέντρα και μπαζωμένα χωράφια συνεπάγεται η παραίτηση Τριαντόπουλου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2025 | 19:00
Τέμπη: Απομονωμένος στο σπίτι του ο σταθμάρχης Λάρισας μετά την αποφυλάκισή του – «Δεν θέλει να δει κανέναν» - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2025 | 11:38
Ελασσόνα: Κηδεύεται σήμερα ο έμπορος υγρών καυσίμων Λευτέρης Χατζούλης