ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Τέμπη: Δεκτό το αίτημα Πλακιά για έλεγχο της επιστημονικής επάρκειας Λακαφώση-Κοκοτσάκη και των άλλων τεχνικών συμβούλων
Δεκτό έγινε το αίτημα της πλευράς του Νίκου Πλακιά από τον εφέτη ανακριτή Λάρισας

Δεκτό έγινε το αίτημα της πλευράς του Νίκου Πλακιά από τον εφέτη ανακριτή Λάρισας για την προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων που επιβεβαιώνουν τα προσόντα των τεχνικών συμβούλων στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.
Οπως μετέδωσε το STAR το αίτημα που κατέθεσε ο Λεωνίδας Κουμπούρας για έλεγχο της επιστημονικής επάρκειας των τεχνικών συμβούλων έγινε δεκτό από τον Σωτήρη Μπακαΐμη στις 2 Απριλίου. Στο αίτημα αναφερόταν σύμφωνα με πληροφορίες ότι τα προσόντα των ειδικών που έχουν υπογράψει τις τεχνικές εκθέσεις έχουν μεγάλη σημασία για την αξιοπιστία τους, μία ενέργεια που όπως υποστηρίζουν έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της έρευνας για την τραγωδία των Τεμπών.
Πλακιάς: Υπάρχουν 14 πραγματογνωμοσύνες με τις περισσότερες από μη έγκυρους πραγματογνώμονες, ερευνητές
Σε δηλώσεις του ο Νίκος Πλακιάς ανέφερε «δυστυχώς αυτό δεν έγινε με τις συνέπειες τις γνωστές. Να υπάρχουν 14 πραγματογνωμοσύνες με τις περισσότερες από μη έγκυρους πραγματογνώμονες, ερευνητές». Από την πλευρά του ο δικηγόρος Λεωνίδας Κουμπούρα είχε δηλώσει «το ότι πιθανότατα, πιθανολογούμε ότι ούτε ο κ. Κοκοτσάκης έχει καν πτυχία. Απλά ήταν εργαζόμενος στο ελληνικό δημόσιο και έχει μία εμπειρία στον τομέα τον συγκεκριμένα. Είναι τεχνικοί σύμβουλοι ναι, όμως ο νόμος είναι συγκεκριμένος και αναφέρει πως διορίζονται τεχνικοί σύμβουλοι όσοι μπορούνε και έχουν την ικανότητα να διοριστούν σύμφωνα με το νόμο ως πραγματογνώμονες».
Από την πλευρά του ο δικηγόρος Δημήτρης Γαλλής τόνισε πως «στη δίκη θα ληφθεί υπόψιν για την αξιοπιστία των εισφερόμενων το ποιος μιλάει, τι εργασιακή εμπειρία έχει, τι τίτλους σπουδών έχει και τελικά τι τεκμηρίωση θα έχει μέσα στα χαρτιά του, διότι θα το δουν και άλλοι ανεξάρτητοι επιστήμονες».
Δικηγόρος οικογένειας Πλακιά κατά Κοκοτσάκη-Λακαφώση
Υπενθυμίζεται πως την 1η Απριλίου ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά και του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας Δημήτρη Μασσαλή, Λεωνίδας Κουμπούρας, μίλησε στον ρ/σ Status FM 107.7 και άφησε αιχμές για τις απόψεις που διατυπώνουν τεχνικοί σύμβουλοι.
Ο κ. Κουμπούρας άφησε σοβαρότατες αιχμές για τους Κώστα Λακαφώση και Βασίλη Κοκοτσάκη, τεχνικούς συμβούλους συγγενών θυμάτων των Τεμπών, λέγοντας ότι ο ρόλος τους τους έχει προβληματίσει και ότι ο Κώστας Λακαφώσης έχει φτάσει στο σημείο να αλλάζει συνεχώς τα φορτία, το βάρος, αλλά και τις θέσεις τους στην αμαξοστοιχία, όπως και ο Βασίλειος Κοκοτσάκης.
Κατηγόρησε τους τεχνικούς συμβούλους πως «γνωρίζουν προκαταβολικά ότι δεν υπάρχει παράνομο φορτίο», αλλά προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι υπήρχε, λέγοντας ότι καθυστερούν την έναρξη της δίκης.
Αναφερόμενος στους δύο τεχνικούς συμβούλους, είπε ακόμη:
«Με μειωμένη επιστημονική εμπειρία και επάρκεια αναλαμβάνουν θέση ακόμα και για ζητήματα ιατροδικαστικής φύσεως και για δικονομικά ζητήματα, για το πού δηλαδή θα πρέπει να κατευθύνεται η ανάκριση, πέρα δηλαδή από τα συμπεράσματά τους, τα οποία είναι αντιφατικά και αντικρουόμενα», είπε χαρακτηριστικά στον Status FM και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.
«Ορισμένοι διάδικοι επιχειρούν συνειδητά να καθυστερήσουν την έναρξη της διαδικασίας. Όλες αυτές οι αιτιάσεις για δήθεν παράνομο φορτίο, για λαθρεμπορία, για έκρηξη ή φωτιά, όλες αυτές οι αιτιάσεις δεν κατατείνουν πουθενά αλλού παρά στην καθυστέρηση έναρξης της δίκης», τόνισε ο Κουμπούρας.
«Γνωρίζουν προκαταβολικά ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν έχει υποστεί καμία ζημιά επί της ουσίας και γνωρίζουν προκαταβολικά ότι το φαινόμενο της πυρόσφαιρας ακολουθεί την πορεία της επιβατικής αμαξοστοιχίας», ανέφερε ακόμη ο δικηγόρος.
«Η ανάκριση δεν γίνεται για να πείσουμε τον κόσμο αν υπάρχει παράνομο ή όχι φορτίο. Η ανάκριση γίνεται για να θεμελιωθούν οι κατηγορίες», υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά. «Όλοι ασχολούμαστε με ένα δήθεν παράνομο φορτίο», ενώ οι πολίτες δεν γνωρίζουν καν ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ούτε άλλα σοβαρά ζητήματα, είπε.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 07.04.2025 | 21:31
Οι 7 πιο τραγικές ιστορίες αγάπης του Hollywood - ΕΛΛΑΔΑ | 07.04.2025 | 21:29
Μερομήνια 2025:Πώς θα κάνουμε Πάσχα – Η πρόβλεψη και για την Πρωτομαγιά - ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2025 | 21:25
BBC: Πόσο πιθανή είναι μια παγκόσμια ύφεση μετά τους δασμούς του Τραμπ - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2025 | 21:21
Τέμπη: Δεκτό το αίτημα Πλακιά για έλεγχο της επιστημονικής επάρκειας Λακαφώση-Κοκοτσάκη και των άλλων τεχνικών συμβούλων - ΒΟΛΟΣ | 07.04.2025 | 21:17
Χιονίζει στο Πήλιο και την Όθρυ: Ανοιχτοί οι δρόμοι στα ορεινά - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2025 | 21:11
Αποσύρει την αναφορά για την πυρόσφαιρα μετά το φιάσκο ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.04.2025 | 21:05
Εκατοντάδες μανιταρόφιλοι στη “Γιορτή Μανιταριού” στη Λ. Πλαστήρα - ΒΟΛΟΣ | 07.04.2025 | 21:02
Η περιπέτεια του 58χρονου Βολιώτη που ξεψύχησε σε ασθενοφόρο – «Αν δεν έχεις λεφτά, πεθαίνεις»
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.04.2025 | 14:13
Νίκος Καντερές: Ούτε πολικές,ούτε σκανδιναβικές αέριες μάζες- μία τυπική ανοιξιάτικη ψυχρή εισβολή (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.04.2025 | 12:34
Τακούδης; Τελειώνουν οι χιονοπτώσεις-μικρή πιθανότητα για παγετό στα πεδινά (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2025 | 16:25
Παγετός βράδυ Δευτέρας ως και Πέμπτη πρωί, καμπανάκι για δεύτερο κύμα ζημιών σε κεράσια, ροδάκινα, αμπέλια - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 07.04.2025 | 18:20
Θα οδηγήσει σε χρεοκοπία τράπεζες και χώρες: Το 2ο μέτρο του Τραμπ μετά τους δασμούς είναι ανήθικο μα απολύτως εφικτό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.04.2025 | 14:27
Σε ποιο χωριό της Θεσσαλίας η θερμοκρασία έδειξε -3,7 - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2025 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 07.04.2025 | 09:41
Καιρός: Χιονίζει σε Κοζάνη, Καστοριά, Σέρρες και Χορτιάτη, παγετός μέχρι την Πέμπτη - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2025 | 09:35
Σε 6 ώρες πτώση θερμοκρασίας 15 βαθμών - Χιονίζει στα ορεινά της Λάρισας (ΦΩΤΟ)