ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Με συγκίνηση και ενθουσιασμό η τελετή Αγιασμού και η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Φιλαρμονικής Σχολής Πλαταμώνα (ΦΩΤΟ)
σηματοδοτώντας την αρχή ενός μουσικού ταξιδιού γεμάτου έμπνευση, δημιουργία και συλλογικότητα

Με συγκίνηση και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού και η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Φιλαρμονικής Σχολής Πλαταμώνα, ενός νέου πολιτιστικού θεσμού που φιλοδοξεί να ενισχύσει τη μουσική παιδεία και τη δημιουργική έκφραση των νέων της περιοχής.
Η Φιλαρμονική Σχολή ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2024, με πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Κεραμά, καθηγητή του Μουσικού Γυμνασίου και ενεργού μέλους του Μορφωτικού Συλλόγου Πλαταμώνα, ο οποίος υπήρξε και ο εμπνευστής της προσπάθειας. Την καλλιτεχνική καθοδήγηση έχει αναλάβει η καταξιωμένη Αρχιμουσικός κα. Αθανασία Θεοχάρη, με μακρά εμπειρία στη μουσική εκπαίδευση και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Η Φιλαρμονική Σχολή λειτουργεί υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Συλλόγου Πλαταμώνα, ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την ίδρυση και την οργάνωσή της, προσφέροντας στους νέους και τις νέες του Πλαταμώνα τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη μουσική, να αναπτύξουν δεξιότητες και να συμμετάσχουν ενεργά σε συλλογικές δράσεις με καλλιτεχνικό και κοινωνικό χαρακτήρα.
Στην τελετή Αγιασμού και επίσημης έναρξης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου, μέλη της Φιλαρμονικής, γονείς, μαθητές και φίλοι του Συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Άγγελος Τζιώλης, η γραμματέας κα. Ροδούλα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα κ. Αναστάσιος Κοτζαβασιλειάδης, καθώς και ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας.
Η ίδρυση της Φιλαρμονικής Σχολής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την πολιτιστική αναβάθμιση του Πλαταμώνα, προσφέροντας στους κατοίκους – και κυρίως στους νέους – ένα δημιουργικό πεδίο έκφρασης και συμμετοχής.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.04.2025 | 20:49
Πώς ο Θουκυδίδης εξηγεί τη σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας - ΛΑΡΙΣΑ | 15.04.2025 | 20:42
H Έκθεση της Γάνδης για τα Τέμπη που εκθέτει τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ: «Τα έλαια σιλικόνης καίγονται» - ΛΑΡΙΣΑ | 15.04.2025 | 20:38
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 19χρονη κοπέλα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.04.2025 | 20:33
Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την προώθηση των Λαρισαίων καλλιτεχνών η πρόταση Μαμάκου για Θεσσαλικό Θέατρο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 15.04.2025 | 20:23
Οι μάγκες με τα μπλε που... αναστάτωσαν φέτος τη basket league! - ΒΟΛΟΣ | 15.04.2025 | 20:23
Πειθαρχικά μέτρα κατά του Αχιλλέα Μπέου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ -Ντροπή οι εικόνες να προπηλακίζει δημοτικό σύμβουλο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.04.2025 | 20:19
Απεργία αντί πληρωμών επιλέγουν υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ - ΒΟΛΟΣ | 15.04.2025 | 20:14
Βόλος: Τραυματίστηκε σε τροχαίο 25χρονος δικυκλιστής
- ΛΑΡΙΣΑ | 15.04.2025 | 20:38
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 19χρονη κοπέλα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.04.2025 | 08:54
Τον έπιασαν στην Λάρισα – Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που διακινούσε κοκαΐνη - ΒΟΛΟΣ | 15.04.2025 | 14:03
Κουρέτας σε Μπέο: «21 εκατ. ευρώ για τον αγωγό των ομβρίων και της ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ»-επεισόδιο με Λημνιό [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 15.04.2025 | 16:54
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας για την καταγγελία του ηθοποιού Τζαφέτα (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 15.04.2025 | 19:33
Πώς έγινε η αδιανόητη τραγωδία με 2 νεκρούς στην Εγνατία: ΙΧ έκανε όπισθεν στη λωρίδα e-pass, έπεσαν επάνω του ΙΧ και φορτηγό - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 15.04.2025 | 16:20
Τέλος ο Βοσνιάδης από την ΑΕΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 15.04.2025 | 08:58
Λάρισα: Έσπασαν και βεβήλωσαν μνήματα στο νέο κοιμητήριο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 15.04.2025 | 09:08
Πλακιάς για Δίκη Τέμπη στην Λάρισα: Να δούµε πόσοι θα έρθουν στο δικαστήριο ως εµπειρογνώµονες ή ως κατηγορούµενοι