ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Έλεγχο και διαφάνεια στη ΔΕΥΑΜΒ ζητά η «Συμμαχία για τον Βόλο» ενόψει συνάντησης Περιφερειάρχη – Δημάρχου
Υποστηρίζει πως "Οι επιχειρήσεις που χρεωκοπούν να στηρίζονται, αλλά η διαχείριση των έργων πρέπει να τους αφαιρείται"

Την ανάγκη να τεθεί υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας η τεχνική υλοποίηση και η οικονομική διαχείριση του έργου επικαιροποίησης του Master Plan της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και συνολικά των κονδυλίων που προορίζονται για τη δημοτική επιχείρηση, υποστηρίζει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, «Συμμαχία για τον Βόλο», με επικεφαλής τον Νίκο Παπαπέτρο.
Η παρέμβαση της παράταξης γίνεται ενόψει της σημερινής συνάντησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Δημάρχου Βόλου, με φόντο τη σχεδιαζόμενη επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΥΑΜΒ. Όπως τονίζεται, «η όποια οικονομική ενίσχυση πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα οικονομικής κακοδιαχείρισης που, σύμφωνα με την παράταξη, έχουν οδηγήσει στη διόγκωση των χρεών της επιχείρησης».
Η «Συμμαχία για τον Βόλο» υποστηρίζει ότι τα χρέη της ΔΕΥΑΜΒ προς τη ΔΕΗ φτάνουν πλέον τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαφάνεια στους οικονομικούς της απολογισμούς, επισημαίνοντας «αποκλίσεις μεταξύ προϋπολογισμένων και πραγματικών απαιτήσεων». Παράλληλα, θέτει ερωτήματα «για την καθυστέρηση στην εκπόνηση και επικαιροποίηση του Master Plan», το οποίο – όπως υποστηρίζει – «κόστισε τριπλάσια ποσά από τον αρχικό προϋπολογισμό και δεν εντάχθηκε σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να καλυφθεί από ίδια κεφάλαια».
Η παράταξη δηλώνει πως στηρίζει τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ ως βιώσιμη, ανταποδοτική επιχείρηση, αλλά ζητά «η διαχείριση των χρηματοδοτήσεων να γίνεται υπό αυστηρό έλεγχο από την Περιφέρεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθολογική αξιοποίηση των πόρων και η αποτροπή νέων επιβαρύνσεων για τους δημότες».
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2025 | 12:19
Μοναδικό θέαμα στους Γόννους με τους καβαλάρηδες ανήμερα του Αη Γιώργη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2025 | 09:52
Θλίψη στη Λάρισα για τον πρόωρο χαμό της 25χρονης Αθανασίας Μουταφίδου - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2025 | 07:33
Έφυγε από την ζωή 52χρονος Λαρισαίος-Αφήνει πίσω του τρία παιδιά - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2025 | 07:31
Θρήνος στην Ελασσόνα: «Έφυγε» σε ηλικία 25 ετών η Αθανασία Μουταφίδου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.04.2025 | 07:28
Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα, αλλά με τοπικές βροχές -Αλλάζει απότομα το σκηνικό από αύριο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.04.2025 | 23:36
Euroleague: Με σπουδαία ανατροπή ο Παναθηναϊκός νίκησε την Εφές 87-83 σε ματς-θρίλερ στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 22.04.2025 | 22:51
ΣτΕ: Παράνομη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση των Airbnb και παραπομπή του θέματος στη Ολομέλεια - ΒΟΛΟΣ | 22.04.2025 | 22:06
Πώς κατασκευαζόταν το Nissan Sunny στoν Βόλο -Η απίστευτη ιστορία του ελληνικού best seller