ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ: Μία ιστορία με συνεχείς εθνικές ήττες..
Η εισήγηση του Γιάννη Κολλάτου στην ενημερωτική ημερίδα για την ΚΑΠ 2021-2027
Η Θεσσαλία ως η κατεξοχήν αγροτική περιφέρεια της χώρας πρωτοπορεί εγκαινιάζοντας σήμερα ένα κύκλο ενημερωτικών ημερίδων διαβούλευσης με τους φορείς των αγροτών για το παραγωγικό της μοντέλο την προσεχή 7ετία στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ που θα ψηφιστεί, το επόμενο διάστημα. Η ημερίδα ανέδειξε θέματα, όπως ότι η νέα ΚΑΠ ή Κοινή Γεωργική Πολιτική όπως μετονομάστηκε, δίνει τη δυνατότητα για παρεμβάσεις σε εθνικό επίπεδο, αρκεί να υπάρχει επεξεργασμένο εθνικό σχέδιο, σε τομείς, όπως το περιβάλλον, το νερό, η ενίσχυση των νέων αγροτών, η κυκλική οικονομία, η φορολογική ελάφρυνση των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Ο περιφερειάρχης Θεσσλίας Κ. Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός στους χαιρετισμούς τους αναφέρθηκαν ακριβώς σε αυτή την ευκαορία που δίνει ο πρώτος κύκλος διαβούλευσης στη Λάρισα, για να κωδικοποιηθούν και να καταγραφούν οι απόψεις των εκπροσώπων του αγροτικού τομέα στη χάραξη ενός περιφερειακού σχεδίου ενόψει της νέας ΚΑΠ.
Με τις εισηγήσεις τους οι ομιλητές, αλλά και τις παρεμβάσεις τους όσοι την παρακολούθησαν, αναδείχτηκε μέσα από την ημερίδα ότι απαιτούνται συνέργειες για τη δημιουργία ενός περιφερειακού, που θα αποτελέσει τμήμα ενός ευρύτερου εθνικού σχεδίου. Υπάρχουν δυνατότητες για να απορροφήσει η χώρα περισσότερα κονδύλια, από τη προστιθέμενη αξία που λαμβάνει ο τουριστικός τομέας, από την αγροτική παραγωγή, από το προσφυγικό, αλλά και άλλες πολιτικές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος ομιλητής ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μελάς, τονίζοντας ότι η νέα ΚΑΠ είναι delivery policy, κατά το delivery boy, έχει δηλαδή τη λογική της δανομής.
Ο δεύτερος κύριος ομιλητής ο πρ, ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Μόσχος Κορασίδης ανέφερε ότι η σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό στην Κρήτη, όπου αναδείχτηκε ένα περιφερειακό σχέδιο αγροτικής πολιτικής, έγινε κυρίως με την προτροπή των tour operators, ώστε να μην υπάρχει το αποτύπωμα του άνθρακα από την μεταφορά και των τροφίμων στο νησί, για να σιτιστούν οι εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι...
Ο πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Μελάς
Οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης που συντόνισε ο διευθυντής ειδήσεων της Θεσσαλίας τηλεόρασης Γιάννης Κολλάτος, ήταν ο πρώην ΥΠΑΑΤ Δημήτρης Μελάς, ο πρώην ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Μόσχος Κορασίδης και ο πρόεδρος του Γεωπονικού συλλόγου Δημήτρης Σοφολόγης, ενώ παρέμβαση έκανε και ο διευθυντής στις Βρυξέλλες του γραφείου ανάλυσης της γεωργικής πολιτικής Τάσος Χανιώτης.
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική ύπαιθρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πληρώνει το γάλα στους προβατοτρόφους με 93 και 95 λεπτά το κιλό, αλλά τα Σ-Μ στην Αθήνα του ζητούν για να βάλουν στο ράφι τη φέτα τιμή 4,2 ευρώ το κιλό. Με την τιμή αυτή ανέφερε, πρέπει να κλείσω το συνεταιρισμό γιατί αλλιώς θα πάω φυλακή....
Η παρέμβαση του Γιάννη Κολλάτου
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η εισήγηση του διευθυντή ειδήσεων της Θεσσαλίας τηλεόρασης, Γιάννη Κολλάτου στην ενημερωτική ημερίδα για την ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Imperial παρουσία του πρ. υπουγού Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Μελά, του περιφερειάρχη Θεσσαλιας Κώστα Αγοραστού, του πρ. Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Μόσχου Κορασίδη, του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργου Κωτσού, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου και ΝΔ Λάρισας Χρήστου Κέλλα του προέδρου του πανελλήνιου Γεωπονικού συλλόγου Δημήτρη Σοφολόγη και των δημάρχων Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου, Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου, αντιπεριφερειαρχών, του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου, του προέδρου της Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας Νίκου Παλάσκα, αντιδημάρχων και πλήθους αγροτών και συνεταιριστών
Ο δ/ντής ειδήσεων της Θεσσαλίας τηλεόρασης Γιάννης Κολλάτος με τον τεχνικό διευθυντή της Ομοσσπονδίας Κτηνοτροφικών συλλόγων Γιάνη Κόκουρα
« Η σημερινή ημερίδα ενημέρωσης για τη νέα ΚΑΠ που διοργανώνει η περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή της ΠΕΔ Θεσσαλίας, έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή.
Και αυτό γιατί βρίσκεται προ των πυλών η ψήφιση της νέας ΚΑΠ η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζωή της Θεσσαλίας για τα επόμενα 7 χρόνια. Η ιστορία των εκάστοτε διαπραγματεύσεων στα τελευταία περίπου 40 χρόνια που βρισκόμαστε στην ευρωπαϊκή οικογένεια, δυστυχώς έχει να επιδείξει περισσότερες ήττες παρά νίκες.
Κι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ποτέ δεν είχαμε εθνική θέση έπειτα από διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους που είναι οι αγρότες και οι μεταποιητές αγροτικών προϊόντων. Ποτέ δεν είχαμε επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια, γνωρίζοντας ότι όλη η υφή και η οργάνωση της Ενωμένης Ευρώπης στηρίζεται σε μία μαγική λέξη το compromise, δηλαδή τον συμβιβασμό…
Ο πρ. ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Μόσχος Κορασίδης
Ποτέ τέλος δεν είχε λάβει την απαραίτητη διάσταση μία διαπραγμάτευση για τα κονδύλια της ΚΑΠ, σε επίπεδο πολιτικό, δημοσιογραφικό, αφού παρά το γεγονός ότι είμαστε χώρα με συγκριτικά υψηλό ποσοστό επί του ενεργού πληθυσμού, απασχολούμενο με τον πρωτογενή τομέα, εντούτοις την πολιτική και ειδησεογραφική ατζέντα την καθορίζει ένα στάτους αθηνοκεντρικού μοντέλου…
Για το σκοπό αυτό ως «Θεσσαλία τηλεόραση» αναλάβαμε την πρωτοβουλία από κοινού με την περιφέρεια Θεσσαλίας, την κατεξοχήν αγροτική περιφέρεια της χώρας, για τη σημερινή ενημερωτική ημερίδα, με την ελπίδα, ότι θα προκύψει γόνιμος προβληματισμός και διάλογος, για τη διαμόρφωση τουλάχιστο ενός περιφερειακού σχεδίου, για τη διαχείριση των κονδυλίων της νέας ΚΑΠ που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Για να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι αγροτικοί φορείς της Θεσσαλίας και να προτείνουν...
Στο θέμα των κοινοτικών επιδοτήσεων και των διαπραγματεύσεων της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στις Βρυξέλλες για την Κοινή Αγροτική Πολιτική η Ελλάδα έχει να επιδείξει διαχρονικά μία παροιμιώδη ανοργανωσιά και προχειρότητα... Άγεται και φέρεται πίσω από τις εξελίξεις, λόγω απουσίας προπαρασκευής, λόγω αδυναμίας συνεννόησης με τους εμπλεκόμενους εκπροσώπους αγροτών και μεταποιητών, λόγω των εγγενών προβλημάτων που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση…
Στα περίπου 40 χρόνια (βάζοντας και αυτά των προενταξιακών διαπραγματεύσεων στην τότε ΕΟΚ) διαβουλεύσεων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, η μόνη πραγματική επιτυχία που σημειώθηκε ήταν όταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε τεθεί ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου και κατάφερε πέραν όλων των άλλων να θέσει σε ισχύ το λεγόμενο πρωτόκολλο 4 για το βαμβάκι, το συστημα δηλαδή ελλειμματικών πληρωμών που έδινε τιμές ασφαλείας στους βαμβακοπαραγωγούς αυξάνοντας την επιδότηση όταν έπεφτε η εμπορική τιμή, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η ΕΕ ήταν ελλειμματική στο προϊόν...
Ο πρόεδρος του πανελλήνιου Γεωπονικού Συλλόγου και μέλος του ΓΕΩΤΕΕ για την επεξεργασία του ΠΑΑ Δ. Σοφολόγης
Η Ε.Ε. έλεγε ο Αντρέας σε σχέση με την Ελλάδα, είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτό που είναι γεμάτο κατακλύζει με βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα, το δοχείο εκείνο που είναι άδειο και δεν έχει παραγωγικό μοντέλο για να καλύψει σε πρώτη φάση την εσωτερική ζήτηση. Μπορεί ωστόσο η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να τοποθετεί αντεπίστροφες βαλβίδες, δίνοντας τη δυνατότητα στην εσωτερική παραγωγή να οργανωθεί και να καλύψει τα κενά, ώστε στη συνέχεια να αντεπεξέλθει στον παγκόσμιο ή τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Μπορεί να οργανώσει την εσωτερική παραγωγική της διαδικασία, ώστε σε πρώτη φάση να καλύψει για παράδειγμα τα ελλείμματά της σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως κόκκινο κρέας, το γάλα, το ψωμί και τη ζάχαρη.
Το ότι στράφηκε όλη η εγχώρια παραγωγή στις ξηρικές καλλιέργειες, στο σκληρό, αντί του μαλακού σιταριού, για παράδειγμα, έχει να κάνει με το ότι επιδοτήθηκε περισσότερο το σκληρό για τις βιομηχανίες ζυμαρικών της Ιταλίας, το ότι δεν είχαμε ποτέ ποσόστωση στο αγελαδινό γάλα, ίση ανά κάτοικο με αυτή των βόρειων χωρών, έχει να κάνει με τις δικές τους επιδιώξεις. Όταν στη σύνοδο κορυφής της Κέρκυρας το 1994, όπου προήδρευε η Ελλάδα της Ε.Ε. οι Ιταλοί με τον Μπερλουσκόνι ζητούσαν αύξηση στην ποσόστωση στο γάλα, για να μας δώσουν στήριξη στο Σκοπιανό, εμείς τη δίναμε απλόχερα, για να συνδέσουμε λίγο με την επικαιρότητα, τα θέματα των διαπραγματεύσεων των επιδοτήσεων με την εκάστοτε πολιτική ατζέντα…
Πάντα στις εκάστοτε διαπραγματεύσεις που γινόταν με τους εταίρους στην Ε.Ε. υποχωρούσαμε για να ικανοποιήσουμε τις δικές τους επιδιώξεις και όχι τις δικές μας, αφού δεν διαβουλευτήκαμε ποτέ με τις δυνάμεις της παραγωγής, αυτές δεν είχαν σωστή θεσμική εκπροσώπηση, ώστε να θέσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και έτσι γιγαντώθηκε και στην ύπαιθρο ένας ευρωσκεπτικισμός και μία αμφισβήτηση…
Έχουμε διαχρονικά μόνο υποχωρήσεις σε εθνικές θέσεις για τον αγροτικό τομέα, αφού δεν υπήρξε ποτέ ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Από την υποχώρηση στην κλωστοϋφαντουργία, όταν συζητείτο στα μέσα της δεκαετίας του ’80 η ένταξη Ισπανίας και Πορτογαλίας, που ήρθαν στην ευρωπαϊκή οικογένεια , μετά την Ελλάδα, αλλά αξίωσαν και επέτυχαν ειδικές ρυθμίσεις για τη δική τους βιομηχανία , λόγω της τελωνειακής σύνδεσης Ε.Ε.- Τουρκίας.
Και φυσικά τα αποτελέσματα φάνηκαν προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν άρχισαν να κλείνουν το ένα κλωστήριο πίσω από το άλλο στη χώρα, με αποτέλεσμα να χαθεί η προστιθέμενη αξία, από ένα εθνικό προϊόν όπως το βαμβάκι… Συνεχίστηκαν με τη διαπραγμάτευση επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη με τον ΠΟΕ στον τότε γύρο της Ουρουγουάης, από όπου μόνο η Ελλάδα έχασε πλήρως, καθώς δεν είχε επεξεργαστεί εναλλακτικά σχέδια . Ήρθε μετά η ΚΟΑ βάμβακος επί Ανωμερίτη, όπου δεχτήκαμε αν η χώρα έφτανε τους 1,5 εκατομμύριο τόνους παραγωγή σύσπορου βαμβακιού να μηδενίζεται η επιδότηση, με αποτέλεσμα να καταφύγουμε στη λογική των επιλέξιμων και μη επιλέξιμων βαμβακιών…
Ενδιάμεσα η χώρα έχασε ποσοστώσεις στο αγελαδινό γάλα υπέρ των Βορείων χωρών, έχασε εθνικό προϊόν όπως η ελιά με τη λογική της επιδότησης της εκρίζωσης, έχασε επιδοτήσεις στο μαλακό σιτάρι και στράφηκε στο σκληρό, με αποτέλεσμα να κάνει εισαγωγές πλέον για το ψωμί αλεύρων από άλλες χώρες κυρίως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης…
Μετά στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε. τον Ιούνιο του 2003, ψηφίζεται η ΚΑΠ, εξαιρώντας τα μεσογειακά προϊόντα (βαμβάκι, καπνό και λάδι) , που τα διαπραγματευτήκαμε από θέση αμυνόμενου στη συνέχεια το 2004 και όχι από θέση ισχύος, που μας έδινε η προεδρία της Ε.Ε. επί υπουργίας Γιώργου Δρυ.
Ανεπιτυχής ήταν και η διαπραγμάτευση το 2005-2006 επί υπουργίας του αείμνηστου Ευάγγελου Μπασιάκου για την ΚΟΑ ζάχαρης, όπου διαλύθηκε το μπλοκ μειοψηφίας που είχαμε συμπτύξει , χωρίς να έχουμε και πάλι εναλλακτικό σενάριο, με αποτέλεσμα όλοι να πάρουν ανταλλάγματα πλην της Ελλάδας και έτσι να κλείσουν τα εργοστάσια σε Λάρισα και Ξάνθη και το αποτέλεσμα είναι σήμερα η ΕΒΖ να μην μπορεί να πουληθεί ούτε για 50 εκατομ. ευρώ μαζί με τα εργοστάσια της Σερβίας…
Η ζάχαρη όμως έγινε πικρή και στη διαπραγμάτευση για την ΚΟΑ αμπελοοινικών το 2008-2009, όταν δεχτήκαμε να βάλουν ζάχαρη στο κρασί τους οι Βορειοευρωπαίοι εταίροι για να αυξήσουν τον αλκοολικό βαθμό, με αντάλλαγμα κάποια προγράμματα προώθησης των ελληνικών κρασιών στις τρίτες χώρες….
Και ήρθε βέβαια και η καταστροφική συμφωνία για τη φέτα με την ψήφιση της CETA…
Μέχρι που φτάσαμε στην ψήφιση της τωρινής ΚΑΠ, όπου και πάλι δεν είχαμε εθνικό σχέδιο, παρά μόνο επιδοματική λογική και βάλαμε δεκάδες προϊόντα στη λογική της συνδεδεμένης ενίσχυσης, χωρίς επί της ουσίας να ενισχύσουμε κανένα από αυτά, ενώ οι άλλες χώρες έβαλαν 4-5, έχοντας επεξεργασμένους στόχους και ιεράρχηση..
Τούτη τη φορά όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για προχειρότητες. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει στην Ε.Ε. και θα πρέπει με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ κάθε χρόνο να αποδεικνύουμε με νούμερα και στοιχεία, αν επιτεύχθηκαν οι στόχοι και οι δράσεις που ως χώρα προκρίναμε για επιπλέον ενίσχυση μέσω του πυλώνα ΙΙ. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέφονται τα χρήματα στον κοινό ευρωπαϊκό κουμπαρά της ΚΑΠ και να τα καρπώνονται αγρότες άλλων χωρών.
¨Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μόνον επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς, κάθε φορά που προχωρά μία συμφωνία, αλλά όταν έρχεται η ώρα της εφαρμογής των ψηφισθέντων ανακαλύπτουμε το κενό σε θέσεις και στη χάραξη πολιτικής…
Η ιστορία των αναθεωρήσεων της ΚΑΠ είναι μία σειρά από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις, λόγω της προχειρότητας και της ασυνέχειας στην κρατική μηχανή, ακόμη και στις ίδιες κυβερνήσεις (όταν αλλάζει ο υπουργός συνηθίζει να αλλάζει όλο του το επιτελείο).
Αλλά και στον εγχώριο τύπο οι διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ είναι συνήθως μονόστηλα, ενώ τα παραπολιτικά απασχολούν περισσότερο την κοινή γνώμη.. Είμαστε άλλωστε χώρα που αφού δεν παράγει πολιτική ασχολείται με την παραπολιτική, αφού έχει προβλήματα με την οικονομία θεριεύει η παραοικονομία, αφού πάσχει η παιδεία, γιγαντώνεται η παραπαιδεία και κάπως έτσι καταντήσαμε οι πολίτες να μην έχουν σήμερα… παρά!.
Αρκεί να αναφερθεί ότι η «Θεσσαλία τηλεόραση» ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που τον Ιούνιο του 2003 παρακολούθησε τις διαπραγματεύσεις τότε επί ελληνικής προεδρίας της ΚΑΠ στο Λουξεμβούργο.. Στη συνέχεια το μόνο μέσο που παρακολούθησε την ενδιάμεση αναθεώρηση το 2008, το λεγόμενο τέστ υγείας... Που παρακολούθησε ζωντανά την ψήφιση από το ευρωκοινοβούλιο της ΚΑΠ 2014-2020.
Η μόνη που διοργάνωσε με δική της πρωτοβουλία ενημέρωση ταυτόχρονα σε 4 θεσσαλικά αγροτικά κέντρα τον Ιούνιο του 2003, όταν ψηφιζόταν η ΚΑΠ, σε Παλαμά Καρδίτσας, Νίκαια Λάρισας, Φαρκαδόνα Τρικάλων και Αλμυρό Μαγνησίας με ζωντανή κάλυψη και τηλεοπτική αναμετάδοση από ελικόπτερο…
Ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας διψά για ενημέρωση , οι νέοι αγρότες, για προγράμματα, ώστε να καινοτομήσουν και να γίνουν πιο παραγωγικοί.
Η νέα ΚΑΠ θα είναι ο οδηγός για τα προσεχή χρόνια των δράσεων και της φιλοσοφίας που διέπει την αγροτική πολιτική…
Τα δεδομένα είναι δυσμενέστερα από τα ισχύοντα στην τωρινή ΚΑΠ και ίσως έτσι να εξηγείται και η έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους φορείς των παραγωγικών τάξεων, του πρωτογενούς τομέα αλλά και της μεταποίησης.
Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία από τη σημερινή ημερίδα, ας ακούσουμε και ας προτείνουμε, προκειμένου να δώσουμε τη σκυτάλη στο υπουργείο να διαμορφώσει ένα εθνικό σχέδιο δράσης στο νέο περιβάλλον».
- ΕΛΛΑΔΑ | 22.11.2024 | 14:18
Ψυχρή εισβολή express το Σαββατοκύριακο -Πού θα πέσει κατακόρυφα η θερμοκρασία - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 22.11.2024 | 14:08
Τα 5 ζώδια που θα πλουτίσουν το 2025 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.11.2024 | 14:01
Κλείνει λόγω εργασιών η Κοιλάδα των Τεμπών - ΒΟΛΟΣ | 22.11.2024 | 13:40
Βόλος: «Εσβησε» 20χρονος άγγελος στο πανεπιστημιακό- Δωρίζουν τα όργανα οι γονείς της - ΛΑΡΙΣΑ | 22.11.2024 | 13:30
Larissa Santa City: Η Λάρισα γίνεται απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός για μικρούς και μεγάλους (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.11.2024 | 12:19
Η Αθηνά Λινού κατέθεσε μήνυση κατά του Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση - ΕΛΛΑΔΑ | 22.11.2024 | 11:42
Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση Βαρθολομαίου με Ιερώνυμο στην Αθήνα. - ΕΛΛΑΔΑ | 22.11.2024 | 11:34
Εκτροπή οχήματος στην Εγνατία Οδό – Τραυματίστηκαν δύο άτομα.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.11.2024 | 19:09
Τακούδης: Έρχεται ξεροβόρι στη Θεσσαλία μέχρι αρχές Δεκέμβρη-κρύο χωρίς βροχές (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2024 | 12:10
Μέθυσε και ..πήρε σβάρνα 13 σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Λάρισα! - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.11.2024 | 19:30
Ζημιές από θυελλώδεις ανέμους σε χωριά της Λ. Πλαστήρα- Πτώσεις κολώνων και δέντρων, διακοπή ηλεκτροδότησης - ΛΑΡΙΣΑ | 22.11.2024 | 09:30
Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά 38χρονος, μέσα στο σπίτι του - ΛΑΡΙΣΑ | 22.11.2024 | 13:30
Larissa Santa City: Η Λάρισα γίνεται απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός για μικρούς και μεγάλους (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 21.11.2024 | 11:42
«Η μητέρα μου με βοήθησε να κάνω σεξ με 158 άνδρες σε δύο εβδομάδες»: Απίστευτες δηλώσεις από σταρ του OnlyFans. - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.11.2024 | 08:50
«Πράσινο φως» για 9 νέες επενδύσεις ΑΠΕ στη Θεσσαλία– Mega φωτοβολταϊκά σε Λάρισα, Φαρκαδόνα - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2024 | 12:52
Μαζικές στειρώσεις γατών στο Δημοτικό Καταφύγιο-Μαμάκος: «Δείκτης κουλτούρας της κοινωνίας η συμπεριφορά στα ζώα» (ΦΩΤΟ)